NovostiUkratko o...RascigljavanjeMagična kutijaKo smo mi?Korisni materijaliKontakti

Korisni materijali

Ili, sve što smo u našem radu razvijali i koristili

korisni materijali.png

Dokumentarni film: Srušimo zidove - podrška deci bez roditeljskog staranja
Na samom početku, predlažemo da pogledate kratak dokumentarni film, koji smo razvili tokom prvog ciklusa projekta ,,Srušimo zidove’’. Film je preveden na engleski jezik, ali i titlovan na srpski jezik, kako bi bio dostupan osobama sa oštećenim sluhom.


Priručnik: (S)RUŠIMO ZIDOVE - Kako raditi sa decom iz ranjivih grupa
Osim dokumentarnog filma, tokom prvog ciklusa projekta ,,Srušimo zidove’’ takođe je nastao i ovaj priručnik. Tokom pisanja ovog priručnika/vodiča, nismo imali za cilj da dajemo recepte kako i šta raditi, niti da ,,pametujemo’’ o socijalnoj inkluziji, već da vodimo dijalog, otvorimo pitanja za dalje aktivnosti i pozovemo sve zainteresovane da razumeju jedan svet u senci i važnost da se u taj svet unese svetlost i do njega sagradi most. Kliknite da pogledate

Primer jedne od naših radionica
Ako vas zanima na koji način radimo sa decom, primer jedne naše radionice možete videti ovde

Konvencija o pravima deteta Ujedinjenih nacija
Moramo napomenuti da se naš celokupan rad oslanja na Konvenciju o pravima deteta Ujedinjenih Nacija. Tekst Konvencije možete pronaći ovde.

Etički kodeks u omladinskom radu - NAPOR
Ono što je važno napomenuti je da je rad sa mladima poprilično specifičan, te smo zbog toga razvili posebne interne procedure osnaživanja, praćenja i evaluacije rada tima mladih studenata. Tu nam je posebno pomogao Etički kodeks u omladinskom radu Nacionalne Asocijacije Praktičara Omladinskog Rada(NAPOR).

Deinstitucionalizacija - Razbijanje mitova, Eurochild
A ako ste se pitali šta znači ona teška i dugačka reč deinstitucionalizacija, u kratkoj publikaciji Eurochild-a - Deinstitucionalizacija - Razbijanje mitova, možete saznati sve što vas zanima.

DECA U POKRETU - Položaj i programi podrške i zaštite dece u pokretu u Republici Srbiji, OCD Atina
Još jedna od veoma korisnih publikacija koju smo u našem radu koristili je i publikacija OCD Atina - DECA U POKRETU - Položaj i programi podrške i zaštite dece u pokretu u Republici Srbiji. Publikacija se bavi pravima i zaštitom dece koji su primorani da žive i rade na ulici, kao i da putuju bez pratnje roditelja, a sadrži i poseban segment o Programiranju rada sa decom u pokretu.Više novih materijala, uskoro! Pratite nas!

Nazad
srusimozidove
Autor: Prijatelji dece Srbije sva prava zadržana. Admin: Mwebsited